Kolarin Kumi Oy

TM:N TALVIRENGASTESTI: YKKÖSSIJAT SUOMEN ULKOPUOLELLE

SEKÄ KITKA- ETTÄ NASTARENKAIDEN YKKÖSSIJAT SUOMEN ULKOPUOLELLE

Continental vei tuoreessa Tekniikan Maailman talvirengastestissä sekä kitka- että nastarenkaiden ykkössijat. Premium-merkin hyviksi havaitut ominaisuudet ei vielä räjäytä uutispommia, mutta kahden muun merkin menestys sitävastoin antaa viitteitä myös edullisemman rengasmerkin kyvykkyydestä tulevilla talviliukkailla, kertoo Kauppalehti.

Volkswagen Golfin alla koossa 205/55R16 pyörineiden nastarenkaiden testin voitti Continental IceContact 2. Kakkossijan nappasi yllättäen korealainen Hankook Winter IPike RS+. Kolmanneksi ylsi Nokian Hakkapeliitta 9.
Saman rengaskoon kitkoissa kärkeen pureutui Continental ContiVikingContact 6. Yllättävänä voidaan pitää slovenialaisen rengastuntemattomuuden Savan Eskimo Icen sijoittumista hopealle. Pronssi jaettiin yhteispistein Good Year Ultra Grip Ice 2:n ja Nokian Hakkapeliitta R2:n välillä.
Lehti muistuttaa nastoista olevan kiistatonta hyötyä, mutta vain jääkelillä. Lumisella tiellä kitkarenkaat toimivat TM:n mukaan lumen kovuudesta riippuen yhtä hyvin tai jopa nastoja paremmin. Silti kokonaisarviossa nastarenkaiden kärkimerkit palkittiin viidellä tai neljällä tähdellä, kun kitkarenkaiden eliitti lunasti vain kolmesta kahteen tähteä.